Як знизити ризик грипу та ГРВІ на робочому місці

Шпаргалки. Пам'ятки. Інфостенди. Чеклісти
21 березня 2025 року
|
1 хвилину Читати

Організаційні та гігієнічні заходи, підтримка та контроль стану здоров’я працівників у період захворюваності

user icon
Експертус Охорона праці
Цифрове видавництво Експертус

У період захворюваності на грип та ГРВІ проведіть низку заходів на підприємстві, щоб зберегти здоров’я працівників, підтримувати продуктивність та уникнути перебоїв у роботі.

Організаційні заходи

Інформуйте працівників про симптоми та методи профілактики. Використовуйте плакати, електронні розсилки, проводьте інструктажі.

Переведіть працівників, якщо є така можливість, на дистанційну роботу.

Обмежте масові збори, наради. За можливості проводьте їх в онлайн-форматі.

Гігієнічні заходи

Організуйте регулярне провітрювання приміщень та вологе прибирання, дезінфекцію місць загального користування, поверхонь, дверних ручок тощо.

Установіть антисептики у зонах загального користування.

Спонукайте працівників:

  • дезінфікувати робоче місце, по...
add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search