Здорове харчування: правила й корисні поради

Корисне та цікаве
18 листопада 2024 року
|
1 хвилину Читати

Основні принципи здорового харчування та поради, як організувати раціон, щоб підтримувати фізичне та емоційне здоров՚я

user icon
Експертус Охорона праці
Цифрове видавництво Експертус

Продовжуємо марафон «Дні здоров՚я з Експертус». Перший тиждень ми присвятили правильному диханню, другий — водному балансу й спорту. На третьому тижні поговоримо про здорове харчування.

Як спланувати раціон

Здорове харчування — це раціон, який забезпечує організм енергією, допомагає підтримувати вагу, захищає від хвороб, знижує вплив стресу та запобігає емоційному виснаженню. Отже, під таким харчуванням ми розуміємо не дієти чи обмеження, а вживання продуктів, які дають нам поживні речовини, необхідні, щоб підтримати здоров’я.

Для того щоб зберігати продуктивність протягом дня, плануйте свій раціон за основними принципами здорового харчування.

Сніданок. Нехтувати ним — одна з найпоширеніших помилок, що призводить до швидкої втоми та бажання перекусити солодощами. Корисний сніданок має містити білки, повільні вуглеводи та жири. Наприклад, каша з яйцем, йогурт із горіхами або овочевий омлет із житнім хлібом.

Перекуси. Віддавайте перевагу здоровим перекусам: яблуко, йогурт, горіхи, сухо...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search