Як підготувати організм до зимового періоду

Здоров’я працівників
21 листопада 2024 року
|
1 хвилину Читати

Поради експерта, щоб запобігти простудним і вірусним захворюванням у холодну пору року. Корисні продукти, правильний одяг, розпорядок дня, мікроклімат у приміщенні

user icon
Михайло Чемерис
експерт із питань домедичної допомоги, директор ліцею № 208 м. Києва, вчитель медико-санітарної підготовки, Київ

Теплі сонячні дні давно лишилися позаду. Температура повітря знижується, світловий день зменшується. Перехід на зимовий час розбалансував наш природний «біологічний годинник», і в багатьох уже почалася традиційна «осіння хандра». Люди починають масово хворіти на вірусні респіраторні захворювання. А попереду на нас ще чекають холодні зимові місяці...

Скористайтеся нашими порадами, щоб провести зиму активно, без хвороб і в гарному психологічному стані.

Стежте за раціоном

Без збалансованого харчування зміцнити імунітет неможливо. Основний принцип такого харчування — надходження до організму продуктів у співвідношенні:

  • 15% — білків;
  • 20% — жирів;
  • 65% — вуглеводів.

 Не вживайте перероблених продуктів — консерв, сосисок, ковбас. Замініть тістечка й цукерки на фрукти, овочі, крупи та цільнозерновий хліб. 

Вживайте білкову їжу — яйця, м’ясо та молочні продукти. При цьому стежте за відсотковим співвідношенням — не більше ніж 15%. Надавайте перевагу кашам і овочам. Якщо ви переживаєте ...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search