Як дотримуватися пожежної безпеки на підприємствах харчування

Пожежна безпека
19 грудня 2024 року
|
1 хвилину Читати

Основні чинники, що під час пожежі впливають на персонал і відвідувачів підприємств харчування. Системи пожежної сигналізації та автоматичні системи пожежогасіння. Нормативні документи, що регламентують пожежну безпеку

user icon
Анатолій Рожков
експерт із питань пожежної та техногенної безпеки, Київ

На підприємствах харчування є дві функціональні групи приміщень — де обслуговують відвідувачів і де виготовляють кулінарну продукцію. Із огляду на це величина таких підприємств характеризується місткістю, тобто кількістю місць в обідній залі, і продуктивністю — кількістю страв, що випускають за зміну.

Більшість підприємств харчування є об’єктами з масовим перебуванням людей. Для того щоб вберегти життя та здоров’я відвідувачів і персоналу цих підприємств, дотримуйтеся вимог пожежної безпеки.

Враховуйте шкідливі чинники

У приміщеннях підприємств харчування наявні горючі матеріали й речовини, електроприлади зі значною потужністю, жирові відкладення на поверхнях кухонного обладнання, системах вентиляції тощо.

Під час пожежі в цих приміщеннях на відвідувачів і персонал можуть впливати небезпечні чинники:

  • задимлення на поверхах, де відбувається горіння, на нижче й вище розташованих поверхах;
  • вибухи й спалахи;
  • підвищення температури до небезпечного для людини рівня не тільки в приміщеннях, ...
add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search