Низькі температури впливають на працівників, які виконують роботи в умовах охолоджувального мікроклімату: у неопалюваних, спеціально охолоджених за технологічними вимогами приміщеннях — на рибо-, м’ясокомбінатах, у холодильних камерах тощо, а також на відкритих територіях.
Дізнайтеся, як правильно організувати роботу у виробничих приміщеннях із охолоджувальним мікрокліматом, щоб запобігти розвитку професійних захворювань
Дотримуйтеся вимог
Низька температура повітря робочої зони належить до фізичних шкідливих і небезпечних виробничих факторів. Шкідливі умови праці передбачають роботу за температури повітря нижче ніж –10 °С.
Якщо температура опускається нижче ніж –30 °С, то такі умови праці вважаються небезпечними. У такому випадку працівники можуть виконувати лише невідкладні роботи.
Показники мікроклімату в неопалюваних і охолоджених приміщеннях регламентують Державні санітарні норми та правила «Гігієнічна класифікація праці за ...