Дезінфекційні розчини готують у спеціально відведеному зачиненому приміщенні, у якому має бути підведена тепла вода та бути у запасі 5%-вий розчин бікарбонату натрію (сода), 3—6%-вий розчин оцтової кислоти або 1—2%-вий розчин борної кислоти. У приміщенні має бути достатня кількість засобів для приготування розчинів (тара, лійки тощо) та зберігатися медична аптечка. Посудини з дезінфекційними розчинами зберігають у темній непошкодженій тарі у спеціальному приміщенні, спеціальних ящиках або шафах.
Під час приготування дезінфекційних розчинів потрібно дотримуватися вимог безпеки:
► приготування дезінфекційних розчинів із застосуванням легкозаймистих (ЛЗР) і горючих рідин (ГР):
- роботи проводять лише у витяжних шафах при вимкнутих електроприладах;
- зберігають ЛЗР і ГР у закритому товстостінному скляному посуді у металевих ящиках із кришками;
- розлиті ЛЗР і ГР засипають піском, а потім збирають дерев’яною лопатою або совком;
- тару, в якій готували розчини з ЛЗР і ГР, після проведення роботи по...