Гострі кишкові інфекції зазвичай виникають, коли до організму людини разом із їжею чи водою потрапляють шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини. В умовах війни ризики виникнення таких захворювань значно зростають. Цьому сприяють:
- перебування в місцях скупчення людей;
 - висока температура довкілля;
 - неякісні, прострочені продукти харчування або такі, що зберігають чи готують із порушенням санітарно-гігієнічних норм;
 - обмежений доступ до чистої питної води та засобів гігієни тощо.
 
Через вказані чинники збудники кишкових інфекцій значно швидше й простіше передаються 
Як передаються
Є три способи передачі збудників кишкових інфекцій:
- контактно-побутовий — через брудні руки, посуд, білизну тощо;
 - водний — через інфіковану воду;
 - харчовий — через продукти й страви з них, погано помиті та приготовані без термічної обробки овочі й фрукти, забруднені мікроорганізмами.
 
Такі інфекції мають високу здатність до передачі, а імунітет, що виробляє організм після одужання, — не...