Якими санітарними нормами керуватися підприємствам кондитерського виробництва

Організація роботи з охорони праці
25 березня 2025 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Катерина Хижняк
експерт Експертус Охорона праці Цифрового видавництва Експертус, Європейського співтовариства з ОП, сертифікований аудитор систем менеджменту професійного здоров’я та безпеки, Київ

Запитання. МОЗ скасувало дію Державних санітарних норм та правил для підприємств кондитерського виробництва наказом від 21.08.2023 № 1504. Яким законодавчим документом користуватися натомість?

Відповідь. Нові державні санітарні норми та правила для підприємств кондитерського виробництва на заміну скасованих відсутні. Проте підприємство може використовувати ці санітарні норми як нормативний документ зі статусом кодексу усталеної практики.

Цитата

Кодекс усталеної практики — нормативний документ, що містить рекомендації щодо практик чи процедур проєктування, виготовлення, монтажу, технічного обслуговування або експлуатації обладнання, конструкцій чи виробів.

Підприємствам кондитерського виробництва слід:

керуватися:

    — законодавчими актами, що регулюють безпечність та якість харчових продуктів, зокрема Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search