Харчове отруєння виникає, коли до організму людини разом з їжею потрапляють шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини. Найчастіше причиною хвороби є неякісні, прострочені продукти харчування або такі, що зберігають чи готують з порушенням санітарно-гігієнічних норм.
Особливо часто випадки харчового отруєння трапляються у весняно-літній період. За спекотної погоди відбувається пригнічення виділення травних соків, порушується нормальне співвідношення бактерій: знижується кількість нормальної флори, збільшується —
Які симптоми
Найчастіше харчові отруєння виникають раптово, наприклад після вживання немитих фруктів, неякісних продуктів або напоїв. У більшості випадків захворювання має гострий характер перебігу — короткий інкубаційний період і бурхливе протікання.
На першій стадії отруєння виникають нудота, почуття тяжкості в шлунково-кишковому тракті або «розпирання» шлунку, відрижка, позиви на блювоту, незначне під...