Вимоги пожежної безпеки до об’єктів готельно-ресторанного комплексу

Пожежна безпека
17 січня 2025 року
|
1 хвилину Читати

Пожежна безпека на території, у будівелях і приміщеннях. Вимоги до шляхів евакуації. Первинні засоби пожежогасіння. Навчання персоналу з ПБ. Інструкції: про заходи ПБ; про встановлення протипожежного режиму; про заходи безпеки для працівників охорони готелю. Пам’ятка для мешканців. Тексти мовних повідомлень про пожежу та евакуацію
 
 

user icon
Світлана Трошина
заступник начальника відділу пожежно-профілактичної роботи Добровільного пожежного товариства України, Київ

Готелі й ресторани — це об’єкти з масовим перебуванням людей. У облаштуванні цих закладів використовують горючі оздоблювальні матеріали, меблі, техніку тощо. Тому пожежа може призвести до швидкого розповсюдження вогню і масової загибелі людей.

Причини пожеж і основні порушення

Основні причини пожеж на об’єктах готельно-ресторанного комплексу:

  • необережне поводження з вогнем відвідувачів або обслуговувального персоналу;
  • пошкоджена електромережа, несправні електроприлади та порушення правил їх експлуатації;
  • порушення заходів пожежної безпеки під час вогневих робіт;
  • порушення технологічних процесів;
  • підпали.

Для того щоб мінімізувати загрозу життю і здоров’ю людей у разі пожежі:

 Не використовуйте в будівельних конструкціях, оздобленні приміщень і евакуаційних шляхів матеріалів, які мають високу димоутвороюючу здатність, токсичність, групу горючості, що може призвести до швидкого розповсюдження вогню.

Не захаращуйте евакуаційні шляхи й виходи, оскільки це ускладнює рух людей до безпечн...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search