Готелі й ресторани — це об’єкти з масовим перебуванням людей. У облаштуванні цих закладів використовують горючі оздоблювальні матеріали, меблі, техніку тощо. Тому пожежа може призвести до швидкого розповсюдження вогню і масової загибелі людей.
Причини пожеж і основні порушення
Основні причини пожеж на об’єктах готельно-ресторанного комплексу:
- необережне поводження з вогнем відвідувачів або обслуговувального персоналу;
- пошкоджена електромережа, несправні електроприлади та порушення правил їх експлуатації;
- порушення заходів пожежної безпеки під час вогневих робіт;
- порушення технологічних процесів;
- підпали.
Для того щоб мінімізувати загрозу життю і здоров’ю людей у разі пожежі:
Не використовуйте в будівельних конструкціях, оздобленні приміщень і евакуаційних шляхів матеріалів, які мають високу димоутвороюючу здатність, токсичність, групу горючості,
Не захаращуйте евакуаційні шляхи й виходи, оскільки це ускладнює рух людей до безпечн...